Frank Frerichs

Omvangrijke en liefst internationale IT projecten begeleiden en tegelijkertijd niet zonder de kibbeling op vrijdag willen – dat is Frank Frerichs. Als doorgewinterd projectmanager beweegt hij zich al meer dan 20 jaar door het IT speelveld, dat zich moeiteloos over culturen en landsgrenzen heen uitstrekt.

Frank Frerichs

Agerion IT Partner

Frank's expertises

Programma- en projectmanagement

Verandermanagement

Enterprise software

Balanced scorecard

Internal audit

Big 4 en Retail

Het verhaal van Frank

Frank kenmerkt zich binnen het IT domein door zijn opgestroopte mouwen en zijn voeten in de modder. Controle, grip en resultaat zijn belangrijke kernwoorden voor hem als Agerionner.

Het begin

Ooit begonnen bij 4EVER en Alcoa, liep Frank Frerichs tijdens een (naar eigen zeggen ‘waanzinnig mooi’) project bij EY Ed Berk tegen het lijf. De brug was snel geslagen tussen de twee ondernemende heren en leidde tot de geboorte van Agerion IT.

Als partner binnen Agerion IT is Frank tot op de dag van vandaag medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze onderneming. Actief als hij is, laat hij zich echter ook graag zien als interim manager. Na twee decennia zijn daar veel mooie herinneringen uit voortgekomen:

‘De meest bijzondere rol? Dat was mijn rol als adviseur bij Executive Management Trust. Wat een geweldige mensen. Fantastisch om daar nog steeds contact mee te hebben ook.’

Frank Frerichs

‘De meesten weten dat ik ga voor resultaat en niet rust voordat de klus is geklaard.’

Frank Frerichs

Overzicht

Een IT project heeft voor Frank een helder begin en einde. Een bijzondere contact niet. Frank wordt dan ook vaak gebeld voor advies of het daadwerkelijk klaren van een (slepende) klus. Hij heeft zich de afgelopen jaren onder andere mogen buigen over de IT landschappen van bedrijven als Baker TillyFlynth en GrandVision.

Daarin begeleidt hij bedrijven in het bepalen van hun IT-strategie, veelal gevolgd door het begeleiden van omvangrijke verandertrajecten waar IT een cruciale rol in speelt. Overzicht creëren en koers houden is zo door menigeen aan hem toevertrouwd.

‘Ik heb al veel leuke projecten mogen doen en daarin veel geleerd. Ik maak me ook druk om zaken waar anderen zich waarschijnlijk helemaal niet druk om maken. Toch heeft dat me veel gebracht en leer ik gaandeweg ook wat rustig blijven is. Ik spendeer nu eenmaal ook heel graag tijd met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.’

Frank Frerichs