Agerion IT Edwin Rozema Laura van Oudheusden Cybersecurity Agerion IT Edwin Rozema en Laura van Oudheusden IT Consultancy Agerion IT Edwin Rozema Laura van Oudheusden IT consultants Agerion IT Edwin Rozema Laura van Oudheusden IT consultants

In de zakelijke wereld zijn implementaties een omvangrijke aangelegenheid. Dit vindt vaak plaats in meerdere releases, zodat de uitrol in hapklare brokken beheersbaar blijft.

Agerion IT Dutch Women in Tech

IT Testmanagement

Deze voorzichtigheid is geboden, om bugs en onverwachte resultaten te voorkomen. Daarom vindt in vele gevallen een doortastende testfase plaats. 

Deze tests onderwerpen de applicaties aan alle mogelijke scenario's. Door dit door te werken, voorkomen we dat er achteraf bij de gebruikers problemen ontstaan.

Focus

Agerion IT houdt zich al jaren bezig met testmanagement. Ervaren testmanagers Judith de Koning en Laura Frerichs houden graag de vinger aan de pols.

‘Wij draaien graag testmanagement bij Dynamics 365 implementaties. Het vergt veel focus om bij dit type projecten niet te verslappen.’

Laura Frerichs

'Goed om met elkaar de prioriteiten vast te blijven stellen. Waar moeten we ons primair op focussen?'

Judith de Koning

Gerenommeerde projecten

Zo leidden de dames een Dynamics 365 ERP implementatie bij winkelketen Blokker. 

De meeste progressie
´De afrondende fase waarin een release live wordt gebracht is voor ons als testmanager een erg spannende, maar ook leuke periode. In de weken vóór de livegang van een release worden de laatste zaken concreet en wordt in ons vak de meeste progressie gemaakt. Iedereen begint nu eenmaal te rennen als eenmaal de deadline staat. Het gaat dan écht gebeuren.´

Hypercare
Na een release heerst er heel begrijpelijk een grote ontlading. Toch trekken onze testmanagers dan graag nog even door. De volgende weken staan dan namelijk in het teken van nazorg: de hypercare. 

We laten pas echt los als het echt goed is. Naast de tijd die we besteden aan het overdragen van kennis, betekent dit dat we ook issues na de livegang zo efficiënt mogelijk oplossen. Het op weg helpen van functionele mensen en het beheerteam zijn belangrijke checks, voordat wij als vraagbaak naar de achtergrond verdwijnen.

Agerion IT Judith de Koning

Op zoek naar ervaren testmanagers?

We delen graag onze ervaringen.

Langdurige IT implementaties

Van planning tot hypercare

Kopje koffie min

Kennismaken onder het genot van een kop koffie? Laat uw gegevens achter en we bellen u snel terug.