Projectmanagement

Mario Jungmann vervult interim CISO-rol bij Baker Tilly International

01-02-2024
Mario Jungmann Agerion IT   Baker Tilly International CISO blue

Als een organisatie actief is in 145 landen, hoe zit het dan eigenlijk met de Cybersecurity? Baker Tilly International heeft wereldwijd een enorme schaalbaarheid en staat tegelijkertijd bekend om de innovatieve manier van handelen. Dit werd ook op het gebied van Cybersecurity gezocht: een daadkrachtig internationaal IT Security en Compliance programma.

Een doorgewinterde CISO

Daar is Mario Jungmann, als Chief Information Security en Compliance Officer (CISO) dan ook aan begonnen. Mario, een doorgewinterde CISO en CIO, knipte dit project in 2 onderdelen: een Cybersecurity Awareness Project en een voorstel voor het implementeren van een IT Security en Compliance Framework.

IT Security en Compliance Framework

Het voorstel voor het framework is overgenomen door Baker Tilly International, wat het startsein betekende voor de uitrol van het programma. Een uitrol bestaande uit meerdere fases, allen cruciaal voor het implementeren van de Global Standards.

Ongeacht het formaat van de organisatie: een Cybersecurity project kan enkel slagen als er binnen de organisatie voldoende awareness over dit onderwerp ontstaat.

Mario Jungmann, Agerion IT

Een doortastende nulmeting

De eerste fase behelsde een nulmeting en het benoemen van een Global CISO. Voor de nulmeting is er een questionnaire ontwikkeld en uitgestuurd naar ruim 150 participerende member firms met als doel een compleet beeld krijgen van de wereldwijde situatie. Waar staan we nu? Wat is het maturity niveau van de firms die wereldwijd opereren onder het Baker Tilly Trademark? En wat zijn de ‘best practices’ die gedefinieerd kunnen worden? In zo’n 35 vragen werd ingegaan op bijvoorbeeld beleid, IT infrastructuur, tools en configuratie.

Blijven communiceren als projectmanager

Inmiddels heeft Mario de voortgang mogen presenteren op de Baker Tilly International IT & Technology conferentie in Londen. Terwijl er gaandeweg meer overkoepelend inzicht in de wereldwijde status van het Baker Tilly netwerk komt, worden er een Global IT Security Governance Council en een Global IT Security Response team benoemd, een Global IT Security Policy ontwikkeld en Global Standards gedefinieerd. In het eerste kwartaal van dit jaar zullen de eerste onderdelen van de strategie worden uitgerold. Zoals Mario met zijn vertrouwde werkethos aangeeft: ‘Nog genoeg te doen.’

Mario Jungmann Agerion IT   CISO Projectmanager

Agerion IT levert daadkrachtige (interim) CISO's

Agerion IT houdt zich inmiddels al bijna 20 jaar bezig met grootschalige IT operaties. Het is en blijft ons doel om IT (interim) projecten tot een succes te maken.

Inhoudelijk betrokken IT projectmanagers

Binnen Agerion IT zijn we geschoold in vele projectmanagement methodieken. Prince2, Timeboxing, Agile, Scrum. Wat we voornamelijk gebruiken volgens Frank Frerichs'Ons boerenverstand.' Daarom zijn we niet alleen in een sturende rol, maar ook inhoudelijk zeer betrokken. Zo hebben we inzicht in het totale project en de technische specificaties. 


Agerion IT Mario Jungmann

Ook op zoek naar een volleerde CISO?

We kijken graag hoe we uw organisatie kunnen beveiligen.

Bevoegde CISO's

Hands-on projectmanagement

Meer nieuws