PUBLICATIES

"We zijn bij Agerion IT van het nuchtere aanpakken"

02-07-2024
1

Keep IT simple, zeggen ze bij Agerion in Oud-Beijerland. Ze geloven erin dat IT simpel kan, hoe complex de vraag soms ook is. “Ons team bestaat uit nuchtere mensen die ons gezamenlijke doel nastreven: écht van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten,” zegt Stefan Frerichs.

De vaart erin

“We zijn misschien een beetje anders dan anders. Een IT-bedrijf dat er de vaart in zet en breder denkt dan uitsluitend extreem kostbare IT oplossingen.” Het is Agerion IT ten voeten uit, zegt Coen van den Berg, mede eigenaar van het bedrijf uit de Hoeksche Waard. Dat levert dit lokaal gewortelde IT-bedrijf een bijzonder scala aan klanten op. Deze IT consultants werken inmiddels al bijna 20 jaar voor grote internationale opdrachtgevers als Baker Tilly International en DHL, maar zijn de afgelopen jaren vanwege de lokale vraag ook aan de slag gegaan voor de groei-gerichte bedrijven in de regio. Coen: “We opereren wereldwijd met ons boerenverstand vanuit een Rotterdamse mentaliteit. Dat trekt een mooie groep klanten aan, die ook zo werken. Schouders eronder en gaan.

Gedreven en kundig

“Dat ‘gaan’ omvat een breed dienstenpakket op IT-terrein. Agerion IT levert hardware (laptops, servers, routers en meer), installeert het, begeleidt software-implementaties, beveiligt complete IT omgevingen en zorgt indien gewenst zelfs voor internet en VoIP telefonie.

"Dan is onze kundige IT helpdesk een uitkomst. Zij helpen medewerkers zo snel mogelijk weer op weg."

Stefan Frerichs, Agerion IT

Meegroeien met de klantvraag

Groeit een bedrijf, ontstaan er als vanzelf meer vragen. “Dan is onze kundige IT helpdesk een uitkomst. Zij helpen medewerkers zo snel mogelijk weer op weg. Bij grotere IT projecten integreren we naadloos (op locatie) in een team om dit tot een goed einde te brengen,” deelt Stefan.

Techniek strategisch inzetten

Het merendeel van de medewerkers is zowel bedrijfskundig als IT-technisch opgeleid. Coen: “Dat maakt dat we een werkwijze hebben ontwikkeld waar onze klanten weleens verbaasd over zijn. Door de verdieping te zoeken – waar staat een bedrijf voor, waar willen ze naartoe, wat is er nu en in de toekomst nodig – ontstaan er ideeën die verder gaan dan enkel de technische kant van het verhaal.”

326A4416B

Snelle ontwikkelingen op de juiste manier volgen

Stefan vult zijn compagnon aan: “De IT is een fundamenteel onderdeel van een organisatie. Zeker met de huidige ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit en Artificial Intelligence is het zaak breed te kunnen denken en het simpel te houden. Hoe maken we de IT dienend voor een bedrijf?”

Rotterdam Insight Publicatie

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #14. Het volledige magazine is hier te lezen.

Tekst: Evelien Derks
Fotografie: Daphne Krijgsman


1

Spreekt onze manier van werken u aan?

Bel of mail ons even. Dan praten we graag verder.

IT Projectmanagement

IT Beheer & Support

Meer nieuws