Team

Vloeiende overgang van het dagelijks bestuur van Agerion IT

17-02-2022
Agerion IT Coen van den Berg Frank Frerichs en Stefan Frerichs Oud-Beijerland

Van elkaar leren door met elkaar te werken. Dat pad is niet voor iedere zoon of dochter weggelegd. Binnen Agerion IT in Oud-Beijerland gebeurt het in overvloede. Frank Frerichs (55) werkt hier op dagelijkse basis samen met zowel zijn dochter, Laura van Oudheusden-Frerichs (29) als zijn zoon Stefan Frerichs (28).

De keukentafel

‘Er waren vroeger geen geheimen over het ondernemen van mijn vader aan de keukentafel. Tot op de dag van vandaag eigenlijk nog steeds niet, aangezien mijn doel ook altijd ondernemen is geweest en er een bron van kennis en ervaring aan dezelfde tafel zit’, vertelt Stefan.

Uitdagende IT projecten

Stefan is, geflankeerd door goede vriend en medevennoot Coen van den Berg, sinds 1 januari 2022 de Algemeen Directeur van Agerion IT. Een onderneming in 2005 opgericht door zijn vader Frank en zijn compagnon Ed Berk. Agerion heeft een serieus trackrecord op het gebied van (internationale) IT projecten voor partijen als EY, Blokker, Baker Tilly International en HollandPharma.

‘Bij de start dachten we nog – wij doen grote projecten en houden het klein. Geen personeel, alleen Ed en ik. Dat is op z’n zachtst gezegd ietwat anders gelopen’, lacht Frank. ‘Inmiddels zijn er 5 partners die het fundament van Agerion vormen. Ed, Mario en ik hebben bij elkaar meer dan 75 jaar consultancy ervaring in IT projectmanagement. Coen en Stefan zijn in 2020 als volgende generatie partners ingestapt. Zo kunnen wij onze kennis de komende jaren delen en realiseren we de beoogde continuïteit binnen Agerion IT.’

'Er waren vroeger geen geheimen over het ondernemen van mijn vader aan de keukentafel.'

Stefan Frerichs

Een gezamenlijk doel

Zowel tijdens als na hun studie Business IT en Management aan de Hogeschool Rotterdam hebben Coen van den Berg en Stefan Frerichs een eigen weg bewandeld. Het ondernemerschap werd echter een gezamenlijk doel. Waar Stefan tijdelijk verhuisde naar het thuisland van zijn vrouw, begon hij vanuit Canada alsnog met het beheren van de Agerion (project)administraties. Coen, komende van digitale dienstverlener Incentro, stroomde ook in en werd door Frank meegenomen in het projectmanagement vak.

Nuchtere IT ondersteuning MKB Hoeksche Waard en omstreken

Inmiddels verzorgt Agerion met een enthousiast en kundig team niet alleen IT projecten voor multinationals, maar ook de IT ondersteuning voor het MKB in de Hoeksche Waard. Deze stap in het MKB komt voort uit de koker van Stefan en Coen.

‘We zijn beiden altijd bezig geweest met hosting, websites, software implementaties en IT support. Ook deze kennis krijgt nu een platform binnen Agerion IT. We zijn lokaal graag een betrouwbare IT partner met onze eigen diensten. Denk aan Microsoft licenties, VoIP en dagelijks IT support, maar ook de privacy en security waar we ontzettend goede en gecertificeerde teamleden voor om ons heen hebben verzameld.’

Agerion IT Coen van den Berg en Stefan Frerichs

Keep IT simple

De kracht van Agerion ligt al jaren in hard en ook slim werken. Dit is een gedeelde mentaliteit in de gelederen. Korte lijnen, directe aanspreekpunten, goed benaderbaar zijn en vooral: toegevoegde waarde bieden.

Stefan deelt een heldere visie:

‘Op deze manier houden we dit bedrijf toekomstbestendig en realiseren we in de regio voldoende werkgelegenheid. Hoe tof is het om niet alleen zelf weer vanuit de Hoeksche Waard actief te zijn, maar ook de volgende generatie hier een mooie werkplek te kunnen bieden? Dat is ook de reden dat we naar de Scheepsmakershaven in Oud-Beijerland zijn verhuisd. We willen een mooi bedrijf bouwen met nuchtere, enthousiaste mensen. Daar is en blijft de Hoeksche Waard een perfecte locatie voor.


Agerion IT Frank Frerichs en Stefan Frerichs IT Projectmanagers

Meer nieuws