Microsoft Power BI

Microsoft Power BI: geen woorden, maar doen'r

31-05-2023
DoenR Rotterdam

De eerste doen’r startte vijf jaar geleden. Inmiddels is deze Rotterdamse detacheerder uitgegroeid tot een hechte club met 150 hardwerkende doen’rs. Drie keer verhuizen in vijf jaar omdat je uit je jasje groeit. Hoe houdt je in zo’n snelgroeiende organisatie het overzicht?

doen'r gebruikt Power BI voor volgende groeifase

Levi Reuhman en compagnon Marijn Braakman zitten graag boven op de bal. Maar dan wel zonder de enkels te breken. Dat maakte dat we de koppen bij elkaar staken en de interne data in beeld hebben gebracht. Letterlijk. Deze heren houden niet van ingewikkelde en tijdrovende systemen, maar van duidelijkheid en eerlijkheid.

Data uit NMBRS en Yoobi

De inzet van Microsoft Power BI zorgt er vanaf nu voor dat data uit het HR- en het urenregistratiesysteem op overzichtelijke wijze in een visuele rapportage terecht komt. Zo wordt het aantal medewerkers geëxtraheerd uit NMBRS en draagt urenregistratiesysteem Yoobi bij in de gewerkte (of juist niet gewerkte!) uren.

De eerste Microsoft Power BI fase maakte real-time het aantal medewerkers en de bijbehorende ziekteverzuim inzichtelijk. Ook de contractdata en bijbehorende notificaties gaven sneller antwoord op de vraag: ‘Hoe staan we er eigenlijk voor?’

“Al met al een volgende stap in onze groei. Nu de basis staat, kunnen we op een gezonde manier verder bouwen aan onze organisatie.”

Levi Reuhman, doen'r

De volgende ronde

We zien vaak dat nieuwe inzichten leiden tot een vervolgvraag. Bij doen’r ontstond de vraag om ook projectlooptijden, de omzet per project en de omzet per klant inzichtelijk te krijgen.

“Eigenlijk is het grootste deel van de data vaak al beschikbaar binnen een organisatie. Het zit alleen in verschillende systemen en het heeft een verzamelplaats en duidelijke configuratie nodig. Dat is onze taak: de ondernemer voorzien van heldere, kloppende visuals.” Dat is onze collega Nigel Bakker wel toevertrouwd.

Op de juiste manier gegevens verzamelen

Soms dient hiervoor een aanpassing in het bronsysteem gemaakt te worden. Data wordt op een bepaalde manier geregistreerd. Dat verfijnen we, zodat alle systemen goed met elkaar kunnen praten in de ‘vergaderkamer’ van Microsoft Power BI.

Niet iedereen hoeft álles te zien

Op dit moment is het Power BI dashboard niet enkel meer een rapportagetool voor het management en de directie. Met gebruik van Row Level Security (RLS) heeft namelijk een pilotgroep medewerkers ook toegang tot onder andere de eigen urenregistraties. Zo ontstaat er voor verschillende autorisatie-lagen een rapportagetool. Je praat met elkaar over dezelfde informatie en hebt toegang tot jouw functieniveau.


Doenr PowerBI
Agerion IT Nigel Bakker

Grip op de zaak?

Onze Microsoft Power BI consultants maken uw data inzichtelijk.

Real-time informatievoorziening

Koppelen van vele applicaties

Meer nieuws