Retail

Inspirerende innovaties in de retail

12-04-2024
IMG 4830

De projectmanagers van Agerion IT houden zich sinds oudsher bezig met IT projecten in de retail en de accountancy. Als lid van het VEDIS Retail Platform zijn we dan ook graag aanwezig bij de VEDIS evenementen. Deze week een bezoek aan maar liefst 4 toonaangevende partijen in de retail: Monta, YourSurprise, Omoda en Morres.

Monta

De dag begon in het indrukwekkende, gerobotiseerde fulfilmentcenter van Monta. Daar gaat ons IT hart natuurlijk sneller van kloppen. Monta, een snelgroeiende fulfilment partij helpt inmiddels met ruim 1.000 medewerkers zo'n 1.800 webshops. Naast de opslag en orderverwerking voor deze webshops wordt er wereldwijd verzonden én geretourneerd. Webshops kunnen naast deze logistieke ontzorging gebruik maken van het door Monta ontwikkelde softwareplatform MontaWMS. Een integratie met marketplaces als Amazon en Bol.com, maar ook met vervoerders als DHL en DPD. Inmiddels heeft Monta 15 locaties door geheel Nederland. De focus op IT, AI en flexibele robotisering maakt het een zeer innovatieve partij in het retail veld.

YourSurprise

Na een korte busreis vervolgde onze tour zich bij YourSurprise. Deze cadeau-gigant stuurt dagelijks zo'n 10.000 pakketjes naar maar liefst 28 landen. Op piekdagen verzendt men zelfs zo'n 50.000 pakketjes. Richt daar maar eens een organisatie op in. Een enthousiaste Wouter de Vries nam ons daar in een inspirerende presentatie in mee. 

Als IT partner zijn we nauw verbonden bij de ontwikkelingen in de retail. Het blijft bijzonder wat de Nederlandse retail voor elkaar krijgt. Het VEDIS Retail Platform verzorgt altijd zeer inspirerende dagen. 

Stefan Frerichs

Omoda

Bijzonder genoeg hoefden we voor de volgende imposante retailer alleen de straat maar uit. Hier werden we verwelkomd door Omoda ceo Jan Verbaan. Jan is, samen met zijn vrouw Marlinde Baan-Verton en zwager Lourens-Jan Verton, sinds enkele jaren mede-eigenaar van Omoda. Omoda, door de familie Verton opgericht in 1875, heeft per 1 januari 2024 de strategische keuze gemaakt Van den Assem over te nemen. Zo profiteert Van den Assem van de sterke Omoda infrastructuur en ontwikkelt de groep een bredere positionering in de fashion-markt. Naast schoenen, heeft Omoda namelijk ook een eigen kledinglijn ontwikkeld met Notre V. Een nieuwe groeifase in het plan van Omoda. Geweldig om een kijkje in de keuken van deze retailer te krijgen.

Morres

Het laatste slotstuk van de VEDIS dag vond plaats in Hulst, tegen de Belgische grens aan. Met een hartelijk welkom van Walter van de Griendt doken we in de bijzonder inspirerende Morres woonwereld. Morres bestaat 115 jaar en is de grootste woonwinkel van Nederland. In 1909 ontstaan als kleine meubelmakerij, is een dagje 'Morressen' inmiddels een begrip. Het hedendaagse Morres streeft een beleving na. Een combinatie van retail, leisure en hospitality maakt Morres een uitzonderlijke speler. Dat dit tot in de kleinste puntjes doorwerkt, bleek wel uit het culinaire hoogstandje dat als afsluiting werd voorgeschoteld.

IMG 4909

IMG 4864 (2)

IMG 4907


IMG 4838
Agerion IT Coen van den Berg

IT in de retail

Als retailer op zoek naar een ervaren IT partner?

Meer dan 20 jaar ervaring

IT projectmanagement

Meer nieuws