Wij delen graag kennis over e-mailbeveiliging met u in heldere taal.
Stefan Frerichs
Naar verwachting worden er in 2023 ruim 347,3 miljard e-mails verzonden. Honderden e-mails van u, uw collega's en uw leveranciers vliegen dagelijks over het net.
E-mailen is een onmisbare manier van communiceren. Blijf dat vooral op een veilige manier doen.
Belangrijk om te weten hoe iets werkt, voordat u er bedrijfsmatig beslissingen over kunt nemen. Daarom hebben we hieronder schematisch de e-mailwereld uitgewerkt.
Vanaf de verzender schiet een e-mail via een e-mailserver naar een ontvanger. Voordat hij daar aankomt, is op diverse manieren te verifiëren of dit goed gaat.
Er zijn 3 zinvolle manieren om uw e-mailveiligheid te verbeteren:
Wij delen graag kennis over e-mailbeveiliging met u in heldere taal.
Stefan Frerichs
Daarnaast werken we met de tool Mimecast om uw team te trainen. Uiteindelijk kunnen we veel technisch verbeteren, maar niet naast uw collega's gaan zitten om te voorkomen dat ze op risicovolle zaken klikken.
De technologieën SPF, DKIM en DMARC verbeteren uw e-mailbeveiliging aanzienlijk. Ze zorgen ervoor dat de ontvanger weet dat e-mails afkomstig zijn van de daadwerkelijke afzender en niet zijn gewijzigd gedurende de verzending.
SPF | DKIM | DMARC |
IP adres authorisatie check | Verificatie inhoud bericht | Beleidskader voor de uitkomsten |
Controle of de verzendende mailserver gemachtigd is om e-mails te verzenden namens een specifiek domein. | voegt een (voor u onzichtbare) digitale handtekening toe aan uw e-mails, zodat ontvangers weten dat deze van u komt. | stelt de eigenaar van een domein in staat beleid te definiëren voor het afhandelen van e-mails bij ongeautoriseerd gebruik. |
De werking van SPF | De werking van DKIM | De werking van DMARC |
Domeineigenaren voegen SPF-records toe aan hun DNS-configuratie. Deze geven aan welke IP-adressen geautoriseerd zijn om e-mails te verzenden namens dat domein. | Een verzonden e-mail krijgt automatisch een privé sleutel mee van de verzendende server. De ontvangende server vergelijkt de handtekening met de openbare sleutel uit het DNS-record. | Klopt de DKIM handtekening of SPF-controle niet, gaat DMARC aan de slag. Dit beleid zegt bijvoorbeeld afwijzen of in quarantaine plaatsen en stuurt een rapportage naar een aan te wijzen verantwoordelijke. |
Door steeds geavanceerdere e-mailaanvallen is een menselijke fout alsmaar moeilijker te voorkomen. Daarom filteren we met Mimecast allereerst zo veel mogelijk risico's uit mailboxen. Er vindt een e-mailinspectie plaats, maar ook alle bijlage(n) en URL's worden geïnspecteerd voordat ze in een inbox terecht komen.
De barricade
Zo wordt u als ontvangende partij goed beschermd. Dit doet Mimecast niet alleen met de inzet van een spamfilter, maar ook door inkomende e-mails te scannen met anti-malware, antivirus en antiphishing.
De mens
Eenmaal door de eerste barricade, is het van belang als team bewust te zijn van mogelijke risico's. Een menselijke fout is zo gemaakt. Mimecast neemt daarom ook uw team in korte video's vol humor mee in de belangrijkste onderwerpen.
Daarnaast detecteert Mimecast:
Allemaal zaken waar u nooit rekening mee hoopt te hoeven houden, maar vandaag de dag helaas wel op voorbereid dient te zijn.
Voorkom problemen
Heldere taal. Heldere kosten.
Wat is er nodig om deze e-mailbeveiliging in te regelen?
Wij staan graag voor u klaar. Een veiligere e-mailomgeving is binnen enkele dagen geregeld.
Eén vast contactpersoon
Heldere uitleg en kosten
Cybersecurity
Het kan volgens Nick Visser, Cybersecurity specialist bij Agerion IT, iedereen overkomen: Een cyberaanval die je bedrijf compleet lam legt.
TEAM
Afgelopen vrijdag werd het Agerion team goed uitgedaagd met een activiteit die nog niemand eerder had gedaan. Wat dat was? Iets dat veel focus en souplesse vergde.
Cybersecurity
In veel andere Europese lidstaten is hij al actief: de Network and Information Security 2-richtlijn. Medio 2025 gaat de naleving ook in Nederland van start. Wat betekent dat voor Nederlandse organisaties?