Cybersecurity

CyberHacktisch training Hoeksche Waard

23-04-2024
Cyberhacktisch Event 22 04 2024

Hack-hectiek, het is helaas aan de orde van de dag. In toenemende mate ondervinden organisaties hinder van cyberaanvallen. Ook de Hoeksche Waard ontkomt niet aan deze alarmerende trend. Goed om te zien dat tientallen ondernemers zich bewust zijn van dit risico en zich gisteravond aansloten bij het Cyberhacktisch Evenement.

Regionale samenwerking

Deze avond werd georganiseerd door een samenwerking van verschillende instanties:

Onder leiding van CISO (Chief Information Security Officer) Kelvin Rorive van CCRC werd er in teams proactief gewerkt aan opdrachten omtrent cyberaanvallen.

Interactief leren

Zo ontwikkelden de deelnemers met elkaar actieplannen rondom een cyberaanval. Door de praktijk in beeld te brengen, groeit de kalmte op het moment dat er daadwerkelijk een cyberaanval plaatsvindt. Effectieve voorbereiding zorgt ervoor dat ondernemers de juiste besluiten blijven nemen als het moment daar is.

'Mooi om zo met elkaar te leren over de aanpak bij een cyberaanval. Voorbereiding geeft rust, in dit geval.'

Coen van den Berg, Agerion IT

De eerste uren

De eerste uren na een cyberaanval zijn namelijk cruciaal. De besluiten die op dat moment worden genomen, beïnvloeden de volgende kettingreacties en daarmee de uiteindelijke schade voor een bedrijf. Ook als je afhankelijk bent van een cloud provider is het goed om te weten wat je moet doen en welke vragen je op zo'n moment moet stellen.

Digitale Goodiebag

Al met al een leerzame avond. Mooie afsluiting was vandaag de digitale goodiebag die werd nagezonden door de samenwerkende partijen. We belichten graag:

 • 10 cybersecurity vragen voor je IT-leverancier
  Belangrijk om zelf op de hoogte te zijn van de stand van zaken op het gebied van de cybersecurity in de organisatie. Wij vinden het altijd fijn als we met klanten hier helder en duidelijk over kunnen communiceren. Misschien helpt het u ook. Platform Veilig Ondernemen maakte een top 10 van cybersecurity vragen.
  Klik hier voor de 10 vragen van PVO

 • Eerste Hulp Crisiskaart
  Het Cyber Chain Resilience Consortium, waar trainer Kelvin Rorive mede-eigenaar van is, houdt zich dagelijk bezig met cyberoefeningen voor bedrijven. Zij ontwikkelde de 'Eerste hulp crisiskaart': een handige tool voor in het eerste uur van een cybercrisis. Weet u wat te doen?
  Klik hier voor de Eerste Hulp Crisiskaart van CCRC

 • Effectief besturen van een cybercrisis
  Bestuurders worden meer en meer verantwoordelijk gesteld voor het cyberbeleid binnen hun organisatie. Sterker nog, de verantwoordelijkheid van uw cyberbeleid strekt soms zelfs tot aan de cyberveiligheid van uw leveranciers. Daarom stelde het CCRC een handige tool op voor het effectief besturen van een cybercrisis. Dit doornemen en cyberbeleid ontwikkelen maakt uw organisatie vele malen weerbaarder voor enige cyberaanval.
  Klik hier voor de CCRC Crisis Agenda voor bestuurders
Cyberhacktisch Event 22 04 2024 b


Agerion IT Stefan Frerichs

Meer leren op het gebied van Cybersecurity?

Agerion IT verbetert IT omgevingen op het gebied van cybersecurity. Deze kennis delen we graag met u als ondernemer.

Neem gerust eens contact op

We helpen u graag

Meer nieuws