Microsoft

Is zakelijk Nederland klaar voor Copilot Microsoft 365?

23-01-2024
Agerion IT Copilot for Microsoft 365 (orange) (1080 x 600 px) (1)

Vanaf deze week is Artificial Intelligence (AI) nog beter te integreren in het zakelijke leven. Microsoft lanceerde Copilot Pro en Copilot Microsoft 365. Wat zijn dit voor AI-tools? En hoe richt u deze veilig in voor uw team? 

Samenwerking Microsoft en OpenAI

Dat Microsoft vol inzet op het bereikbaar maken van kunstmatige intelligentie is al even duidelijk. In januari 2023 kondigden Microsoft en OpenAI de derde fase van hun inmiddels langdurige samenwerking aan. Met een nieuwe miljardeninvestering in OpenAI beoogt Microsoft doorbraken in AI te versnellen.  

Copilot for Microsoft 365 lancering

Deze vooruitgang wordt natuurlijk ook in de eigen Microsoft-diensten geïntegreerd. Zo is Azure de exclusieve cloudprovider voor OpenAI en Microsoft Copilot ontwikkelt zich in rap tempo als functionele AI-assistent. 

Zoals wij op de voet konden volgen bij enkele van onze klanten, stapte in november al 40% van de Fortune 100 organisaties het Microsoft Copilot Early Access Programma in. Instappen kon vanaf 300 licenties – een aanzienlijke investering. Vanaf deze week opent Microsoft de deuren voor alle zakelijke gebruikers en kunnen organisaties ook met 1 tot 299 licenties aan de slag. 

'We hebben deze ontwikkeling vanaf november 2023 mee mogen maken bij enkele van onze klanten. Een leerzaam traject.'

Stefan Frerichs, Agerion IT

Wat kan Copilot for Microsoft 365 voor een organisatie betekenen?

Copilot is een virtuele assistent. De tool biedt hulp bij het vinden of samenvatten van informatie, het schrijven van teksten en code. Dit doet Copilot met uw zakelijke data in beeld. Copilot put dus niet alleen uit ‘het internet’ zoals de reguliere variant van ChatGPT; het analyseert e-mails, meetings (ook als u er niet bij was), chats, documenten en meer.  

Wat kost Copilot for Microsoft 365 eigenlijk?

In tegenstelling tot Copilot Pro (voor particulieren) integreert Copilot for Microsoft 365 zelfs in Microsoft Teams. De tool helpt met teksten schrijven in Word, analyseert data in Excel en ontwerpt vliegensvlug presentaties in PowerPoint. En dat allemaal voor zo’n €30,- per maand (boven op een Microsoft 365 Business Premium of Business Standard licentie). Sterker nog, voor dat geld is Copilot ook als mobiele app te gebruiken. Zowel op Android als op iOS zijn de reguliere functionaliteiten als GPT-4 en Dall-E 3 (deze tool genereert afbeeldingen op basis van uw tekstuele omschrijving) vrij toegankelijk.  

Agerion IT Copilot for Microsoft 365 (orange) (1080 x 600 px)

Hoe integreer ik Copilot in ons bedrijf?

Een wereld aan zakelijke efficiëntie staat voor ons klaar. Geweldig. Maar uiteraard zijn er wel enige kanttekeningen te plaatsen. Want in welke bedrijfsdata kan Copilot eigenlijk? En kan een collega dan ook in uw data? Het inrichten en beheren van zakelijke data wordt bij het starten met tools als Copilot of OpenAI per direct cruciaal. Zorg dus tenminste voor dat u: 

  • alle actieve devices en licenties in kaart heeft,  
  • de omvang en structuur van de bedrijfsgegevens veilig en tijdsbestendig organiseert en 
  •  iedereen de juiste autorisatie heeft.  

Een veilige inrichting van Copilot is cruciaal

De meerwaarde van Copilot Microsoft 365 komt in uw organisatie pas tot zijn recht na een gedegen inrichting. Wordt dit nagelaten, vormt een tool als Copilot juist een risico voor uw onderneming. Door mee te werken aan het Early Access Programma hebben wij de Microsoft Copilot uitdagingen voor organisaties al van dichtbij mee mogen maken. Dat maakt dat we u helder kunnen bijpraten over de kansen en risico's. Een gedegen stappenplan is zo gemaakt. 


Agerion IT Copilot for Microsoft 365 (orange)
Agerion IT Copilot for Microsoft 365 Stefan Frerichs

Meer weten over Copilot for Microsoft 365 als zakelijke tool?

We praten u graag bij. 

Microsoft Early Access Program

Heldere uitleg, gedegen inrichting

Meer nieuws