Wim van Doormalen

BIOGRAFIE

Dat IT verder gaat dan de technische kant, bewijst onze Wim van Doormalen. Met zijn bedrijfskundige blik, opgedaan gedurende zijn studie Bedrijfskunde en de daaropvolgende Master Strategisch Management aan Tilburg University, zit het doorgronden van bedrijfsprocessen er goed in.

Hoewel het met een achtergrond als deze niet vanzelfsprekend is om de IT in te gaan, leidde Wim zijn affiniteit van o.a. computers, internet en interfaces toch tot een soepele intrede in onze branche.

Inmiddels heeft Wim zijn strepen verdiend bij klanten als Blokker en BigBazar.

“Ik ben begonnen als applicatiebeheerder bij Blokker. Het ad-hoc reageren op foutmeldingen in het ERP systeem Dynamics 365 en de aangesloten interfaces naar andere applicaties paste goed bij me. Ik haal voldoening uit het mensen uit de brand helpen. Ik vind het ook echt vervelend wanneer ik een vraagstuk niet dezelfde dag nog opgelost krijg. Niets vervelender dan weten dat een ander niet verder kan met zijn of haar werk.”

– Wim van Doormalen, Agerion

Deze eagerness zorgt voor een hoog werktempo en een stabiel eerste aanspreekpunt voor issues en meldingen vanuit de business bij Blokker. Ook bij BigBazar was Wim een betrouwbare speler in het veld. Aanmaken van testscripts, doen van aanpassingen, maar ook uitleg over bepaalde gegevensstromen behoren tot zijn orde van de dag.

Zo maakt hij continu de vertaalslag van technische informatie naar begrijpelijke bedrijfsprocessen.

‘Mooie is dat ik klanten zo kan helpen met het oplossen van complexe IT vraagstukken, terwijl ik er zelf ook extreem veel van leer.’

– Wim van Doormalen, Agerion

WIM’S EXPERTISES:

  • ERP implementaties
  • Microsoft Dynamics 365
  • Testmanagement
  • Applicatiebeheer
  • Functionele consultancy
  • Bedrijfskundige processen
  • Internet of Things
  • Procesautomatisering

Deze leergierigheid versnelt de leercurve van Wim. Zo duikt Wim graag in de werking van databases, het begrip van code en de koppelingen tussen applicaties. Een brede scope die hij ook op sportief gebied flink uitbuit:

‘Krachttraining, wielrennen en af en toe wat andere sporten proberen, ik vind het allemaal leuk!’ glundert hij. ‘Het moment dat mijn laptop dicht gaat, gaan de sportkleren aan. Dat moet ook wel wanneer je de rest van de dag achter de computer verblijft. Extra leuk dat dit binnen Agerion wordt gestimuleerd door leuke dingen als een bootcamp en uitjes.’

– Wim van Doormalen, Agerion