Laura van Oudheusden

Biografie

Onder de rook van Rotterdam ligt Puttershoek, de woonplaats van Laura van Oudheusden. Laura, opgegroeid in een ondernemend gezin, kreeg de IT wereld niet alleen aan de keukentafel mee. Ook haar opleidingen International Business Administration en Business Information Management dragen nog dagelijks bij aan haar bedrijfskundige kijk op IT zaken.

 

Met deze achtergrond spreekt de proceskant van IT haar dan ook enorm aan:

“Ik ben niet vies van de techniek, maar mijn main interest ligt bij de bedrijfsprocessen en het verandermanagement. Daarom vind ik ERP-implementaties ook zo leuk. Dit zijn vaak vrij lange trajecten, zoals bijvoorbeeld deze bij Blokker, maar zó tof! Alle bedrijfsprocessen komen dan aan bod en moeten op de juiste manier vertaald worden naar het nieuwe ERP-systeem. Daarnaast heeft het een enorme impact op de organisatie en is verandermanagement daarbij cruciaal. Dit soort trajecten twee keer in de rol van testmanager mee te hebben mogen maken, heeft mij een enorme bak aan ervaring opgeleverd.”

– Laura van Oudheusden, Agerion

Waar het testen tijdens de ERP implementatie van Big Bazar al een serieuze uitdaging was, bleek het landschap van Blokker vele malen complexer. De verscheidenheid aan applicaties en de enorme hoeveelheid interfaces daartussen maakte dat Judith en Laura zich nog verder in de techniek zijn gaan verdiepen om de masterdata management, de inkooporderstroom en het winkelbestelproces geheel te doorgronden. Wellicht niet de oorspronkelijke klantvraag, maar wel cruciaal om het project tot een goed einde te brengen.

Laura staat binnen ons team inmiddels dan ook bekend om haar kennis op het gebied van testen en Microsoft Dynamics 365. Collega’s benaderen haar graag met vragen op deze gebieden, maar ook kerngebruikers bij klanten weten haar goed te vinden.

“Je merkt dat het team van Agerion zich erg benaderbaar opstelt. We houden niet direct af wat niet binnen onze werkzaamheden valt. Ons doel is namelijk altijd: de klant helpen. Daarin zijn we stuk voor stuk pro-actief en denken we graag buiten de kaders. Wij begeleiden bijvoorbeeld in onze testcoördinatie rol met Microsoft Dynamics 365 implementaties ook vaak het stuk conversie. Na de training van de implementatiepartner helpen we ook echt de kerngebruikers op weg. Hands-on met de klant aan de slag. Dat geeft me een heerlijk voldaan gevoel. “

– Laura van Oudheusden, Agerion

Na mooie rollen als testmanager bij twee ERP-implementaties bij Big Bazar en Blokker zet Laura nu een eerste stap naar het projectmanagement. De ambitie om in de toekomst het projectmanagement van grote ERP-implementaties of andere verandertrajecten te doen is er en met haar volhardendheid, analytische blik en leergierigheid gaat Laura daar zeker ook terecht komen.

Klanten helpen om grote verandertrajecten op een gestructureerde manier te doorlopen lijkt me onwijs tof. Voor dat soort projecten heb je een goed projectteam nodig, waarbij er keihard wordt gewerkt, maar uiteraard ook gelachen moet kunnen worden. De samenwerking die je opbouwt met zo’n projectteam is bijzonder.”

– Laura van Oudheusden, Agerion

Laura’s expertises:

  • Microsoft Dynamics 365
  • Supply Chain Management
  • ERP-implementaties
  • Testmanagement
  • Projectmanagement

Contactgegevens

+31 (0)186 20 10 10
Mobiel: +31 (0)6 81 21 70 09
Stuur Laura een e-mail