Judith de Koning

Biografie

Subtiele observaties kunnen een groot verschil maken. Judith, de oudste dochter in een ondernemend gezin, kreeg dit al jong mee. Oog voor detail en een aantrekkelijke gedrevenheid zijn zowel in de IT als in makelaarsland van toegevoegde waarde. Dit maakt haar als collega en als mens een waardevol onderdeel van ons Agerion team.

Ooit begonnen met het secuur vouwen en posten van brieven, stond ze jaren geleden al aan de voet van de CRM implementatie in de onderneming van haar vader. Verbinding met de IT heeft ze altijd gehouden. Na de studie IBA en de Master Business Information Management aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, waar ze bijvoorbeeld onze collega Laura Frerichs leerde kennen, was Cellro de eerste halte op haar carrièrepad. Bij deze specialist in robotautomatisering functioneerde ze als super key user in de ERP implementatie.

Inmiddels is Judith bij Agerion breed inzetbaar als testcoördinator. Neem bijvoorbeeld de ERP implementatie van Blokker, of de nieuwe POS applicatie bij GrandVision.

‘Totaal verschillende branches en projecten, maar dan toch leuk om te zien dat er alsnog in het proces zoveel raakvlakken zijn.’

– Judith de Koning, Agerion IT

Wat doet een testcoördinator precies?
Judith houdt zich dagelijks bezig met het opstellen van testscenario’s en testscripts om uit te voeren in applicatietesten. Als alles technisch is ontwikkeld, volgt het functioneel testen en het acceptatie testen met key users. Zo valideert ze als testcoördinator dat alle processen op een nieuwe manier correct verlopen. Ook belangrijk zijn de performance testen, om te meten of het nieuwe systeem de hoeveelheid data wel aan kan.

‘Bij de ERP implementatie van Blokker zijn we zelfs nog dieper op de technische details ingegaan. Zo hebben we geholpen met het voorbereiden, testen en uitvoeren van datamigratie en alles omtrent interfacing getracht te doorgronden. Ik ben inmiddels ook erg nieuwsgierig naar de wereld van automated testing. Er is nog zoveel winst te behalen ten opzichte van manueel testen.’

– Judith de Koning, Agerion IT

4-taartmoment-microsoft-partner-1

Testcoördinatie is niet de enige specialiteit van Judith. Ze wordt met regelmaat door voorgaande klanten en collega’s bevraagd over de functionaliteiten van Microsoft Dynamics 365 en heeft ook een scherp oog voor Microsoft Power BI. Zo zie je de algehele diversiteit binnen het Agerion team goed terug in Laura als persoon. Bevlogen pakt ze dingen graag op:

‘Ik heb wel echt een behoefte aan een lekker werktempo en structuur, met een gezonde druk op de werkzaamheden. Werken zonder echte deadline is niet aan mij besteed. En zo’n livegang weekend – daar doe je het voor met elkaar. Daar ontstaan ook altijd de leukste anekdotes om het jaren later nog over te hebben.’

– Judith de Koning, Agerion IT

Contactgegevens

+31 (0)186 20 10 10
Mobiel: +31 (0)6 22 80 14 85
Stuur Judith een e-mail

Expertise

  • Testcoördinatie
  • Microsoft Dynamics 365
  • Project- en programmamanagement
  • Microsoft Power Platform
  • IT infrastructuren
  • Dataconversie
  • Accountancy