In Dynamics, Team
B

innen Agerion draagt ons Enterprise team bij aan veelomvattende IT verandertrajecten. Judith de Koning en Laura Frerichs zijn onlangs de afrondende fase van een Dynamics 365 ERP implementatie ingestroomd bij winkelketen Blokker.

RELEASES

In implementaties als deze, wordt veelal gewerkt aan de hand van releases. De omvang van het project wordt zo in fases opgeknipt om bedrijven stapsgewijs over te hevelen naar een nieuw systeem. De tijdspanne van projecten van deze omvang nodigt uit tot het verslappen van focus richting het slotstuk van een traject. Daar blijven Laura en Judith graag van weg.

“De afrondende fase waarin een release live wordt gebracht is voor ons als testmanager een erg spannende, maar ook leuke periode. In de weken vóór de livegang worden de laatste zaken concreet en wordt in ons vak juist de meeste progressie gemaakt”, licht Laura toe.

“De focus ligt dan voornamelijk op het afronden van alle testen en de voorbereiding van de daadwerkelijke datamigratie tijdens de livegang.” – Laura Frerichs, Agerion IT

Laura Frerichs

Laura Frerichs

Judith de Koning

Judith de Koning

Focus

Belangrijk is dus juist om ook in de weken naar de livegang toe zeer scherp te blijven. Vooral in deze weken shift de mentaliteit naar een zeer praktische en oplossingsgerichte instelling. “Iedereen begint te rennen als eenmaal de deadline staat. Het gaat dan écht gebeuren.”

De livegang van de vijfde en laatste release werd bij Blokker nog één weekend uitgesteld. “Heel belangrijk om ook nu de focus vast te houden en er vol energie in te blijven staan”, deelt Judith. “Goed om met elkaar de prioriteiten vast te blijven stellen. Waar moeten we ons primair op focussen? Wat komt pas daarna aan bod? Alles is er op gericht de tijd zo optimaal mogelijk te benutten voor een zo goed mogelijk resultaat. En dat alles natuurlijk zonder overhaast te werk te gaan en daarmee schoonheidsfoutjes te maken.”

“Goed om met elkaar de prioriteiten vast te blijven stellen. Waar moeten we ons primair op focussen?”

– Judith de Koning, Agerion IT

MIJLPAAL

Het volgende weekend heerste er heel begrijpelijk een extra grote ontlading na de definitieve GO van de stuurgroep. Na ruim 2 jaar werd de laatste mijlpaal bijgetekend op ieders conto: de grootste, spannendste en daarmee laatste release van het Dynamics 365 project was live.

Toch trekken Judith en Laura door. De volgende weken staan namelijk in het teken van nazorg voor het projectteam: de hypercare. De dames beamen: “We laten pas los als het echt goed is. Naast de tijd die we besteden aan het overdragen van kennis, betekent dit dat je veel bezig bent met het zo efficiënt mogelijk oplossen van issues die geconstateerd worden na livegang. Het op weg helpen van functionele mensen en het beheerteam en zelf steeds minder de vraagbaak zijn. Pas als dat goed gaat, sluiten wij een project met een goed en gerust gevoel af.”

Terugkijkend op een bijzonder project, waarbij er keihard werd gewerkt in een wereld op afstand, zijn we trots op de bijzondere samenwerking met Blokker. “Lange dagen maken met elkaar en draaiboeken afwerken, maar uiteindelijk tijdens de twee grote releases (zowel tijdens de inkoop als de verkoop release) op zondagavond de champagne open.”

“Met zo’n projectteam krijg je een bijzondere band”,

sluit Laura Frerichs tevreden af.

Livegang Blokker Dynamics 365

Livegang Blokker Dynamics 365

INNOVATIEVE KLANTEN

Bij Agerion IT worden we altijd blij van onze innovatieve klanten.