In IT Infrastructuur, Privacy & Security, Team

Trapt u makkelijk in een phishing mail?

Wij zijn niet alleen partner van Mimecast. Ook onze eigen e-mailcommunicatie loopt via deze tool. Gekker nog, afgelopen weken is ons team gestart met het kijken van de video’s van deze security specialist.

Eens per week kijken onze teamleden (op een zelf te kiezen moment) korte filmpjes die op een ludieke manier helder maken waar security risico’s inzitten. Welke wachtwoorden zijn handig? En waar sla je deze op? Hoe goed is onze communicatie eigenlijk beveiligd als je vanuit huis werkt?

Allemaal zeer relevante topics, op een begrijpelijke manier visueel gemaakt. Onze collega Arthihan Velauthapillai is binnen Agerion IT verantwoordelijk voor het uitrollen van deze  Awareness training.

Mimecast werkt met een helder dashboard. Na mijn eigen training en de set-up, kan ik de voortgang van ons team in de Awareness training monitoren. Tof om te zien hoe bepaalde security onderwerpen plots gaan leven en helder te krijgen waar de uitdaging zit binnen ons bedrijf.

– Arthihan Velauthapillai, Agerion IT

mimecast-dashboard-awareness-training

Dat een goede e-mailsecurity van belang is, blijkt ook uit recente Email Security rapporten, zoals de Mimecast The State of Email Security Report 2023:

  • Het e-mail gebruik is toegenomen bij 8 van de 10 organisaties
  • 97% van de organisaties zegt target te zijn geweest van een e-mail based (spear) phishing aanval
  • 59% van de ondervraagden zegt in toenemende mate verfijndere en multi-staged aanvallen te zien

In 2023 worden er naar verwachting 33 miljard elektronische documenten gestolen, volgens de laatste onderzoeken van Juniper Research. Alleen de ransomware aanvallen stegen in 2022 wereldwijd al met 12%.

Kijkt u graag eens met ons mee wat wij doen aan deze risico’s? Dat kan zeker. We lichten onze tools graag toe. Neem dan even contact op met Stefan Frerichs of Coen van den Berg.

agerion-7