In Kennis, Team
H

Tijdens een reeks intensieve trainingen bij MPrise Academy bereiden Agerion partners en consultants zich voor op de toekomst van cloudgebaseerde ERP oplossingen. In 87 opleidingsdagen dompelen zij onder in de wereld van Microsoft Dynamics 365 for Finance & Operations en de vele mogelijkheden van Power BI. Doel hiervan is zich te certificeren voor de modules Trade & distribution, Retail en Finance. Een training als deze volgen, gebeurt bij Agerion regelmatig. Om de zaak scherp te houden, om voorop te blijven lopen in het vakgebied en uiteraard om de klant nog beter te adviseren. Maar ook omdat het gewoon leuk is om regelmatig bij elkaar te komen voor een paar dagen intensief bijspijkeren en bijtanken op het gebied van interessante nieuwe ontwikkelingen.

microsoft-certificering-1

Adviseren over het gebruik van Microsoft Dynamics, en de verschillende modules hiervan uitrollen bij klanten, dat is toch gesneden koek zou je verwachten? Waarom dan toch zo’n intensief opleidingstraject? Frank Frerichs, partner bij Agerion, vertelt wat de belangrijkste redenen zijn om bij te blijven spijkeren.

Meerwaarde leveren voor de klant

“Het werk dat aan deze training ten grondslag ligt, doen we inderdaad al jaren en certificeren bestaat al heel lang. Maar officieel waren we nog niet voor alles gecertificeerd. De toegevoegde waarde is dat wij met deze certificering een nog dieper inzicht krijgen in de technische architectuur van Dynamics 365 en de functionele mogelijkheden die de diverse modules bieden. Hierdoor weten we goed waar we het over hebben wanneer we klanten adviseren. Bovendien kunnen we, deels zelfstandig en deels met onze implementatiepartners, de bouw en de inrichting tot in de puntjes voor de klant regelen.

Bijvoorbeeld voor de retail branche is onlangs een nieuwe module op de markt verschenen. Dit is zo’n detailcertificering, waarbij verschillende kernonderwerpen aan bod komen. Denk aan het inregelen en beheren van winkels, producten, prijzen, voorraden en kassaregistratiesystemen. Maar ook het inrichten en uitvoeren van bedrijfsprocessen op het hoofdkantoor en in de winkels. Om een topspeler in het speelveld van ERP te blijven, vinden wij het belangrijk om daarin bij te blijven en hier alle nieuwe ins en outs van te kennen.”

Beter samenwerken met partners

“Een training als deze zorgt ervoor dat we dezelfde taal spreken als implementatiepartners waar wij mee samenwerken. Je merkt in de praktijk dat we daardoor gewoon makkelijker schakelen. Dat is weer in het belang van de gemeenschappelijke opdrachtgever. Projecten lopen sneller, soepeler en er ontstaat een beter eindresultaat.

Bovendien zorgt certificering ervoor dat we toegang krijgen tot kennis en informatie bij Microsoft en mogen we het partnerlogo van Microsoft voeren. We krijgen hiermee intensieve kennis van het product en kunnen dat signaal ook afgeven richting klant.”

microsoft-certificering-3

IT simpel houden

“Door het platform goed te doorgronden, kunnen we Microsoft Dynamics op maat inrichten voor onze klanten. Maar als gesprekspartner moeten we deze techniek wel kunnen vertalen naar de klantwens. Er is met dit soort softwareoplossingen gewoon erg veel mogelijk. Eigenlijk teveel. De kunst zit ‘m er dan wel in dat je een bruikbare oplossing biedt waar de klant in zijn dagelijkse werkzaamheden echt mee is geholpen. Door naast de technische kant ook goed kennis te nemen van de functionele gebruikerskant, vertalen we een complexe infrastructuur naar een bruikbare oplossing waarbij bedieningsgemak voorop staat.”

Investeren in onze mensen

“Door het volgen van trainingen als deze, investeren we in Agerion en in onze mensen. Het doel hiervan is tweeledig. Enerzijds zorgt meer kennis ervoor dat we onze klanten beter kunnen bedienen. Aan de andere kant helpt het ons als team om gemotiveerd te blijven. Er is tenslotte niets mooier dan iets nieuws leren en daar in de praktijk klanten blij mee te maken. Een bijkomend voordeel is dat we onze kennis op deze manier spreiden en we elkaar daardoor goed kunnen aanvullen en vervangen.

Zo’n investering in kennis draagt dus direct bij aan onze bedrijfsvoering. En indirect ook aan de motivatie en individuele marktwaarde van onze mensen. En dat gunnen we iedereen binnen Agerion.”

microsoft-certificering-2

De interim IT-professionals van Agerion zorgen voor overzichtelijke informatievoorziening vanuit het oogpunt van de gebruiker. Weten of werken bij Agerion iets voor jou is? Laten we kennismaken!